Back to All Events

Ann Linde - Läget i EU

 

Brännpunkt Europa välkomnar dig till ett intressant seminarium med EU- och handelsministern Ann Linde. Ämnet för seminariet är EU:s framtid och EU-relaterade frågor som brexit, populism och protektionism. Ann Linde kommer även tala om EU-handslaget, som hon ska delta i senare samma dag, samt det kommande EU-toppmötet som kommer hållas i Göteborg i november.

När: 11:30-12:15, 29 september
Var: Pedagogen, BE036, Västra Hamngatan 25
OBS: Eventet hålls på svenska
OBS: Gratis ostfralla för de 30 första deltagarna

Det senaste politiska händelserna i Europa som bland annat Brexit, de senste valen i Europa och den ökade populismen har skapat en förändring i det politiska landskapet. Under detta seminarium kommer Ann Linde tala om hur läget ser ut i EU idag samt om EU:s framtid i sken av de händelser och förändringar som skett på sistone. 

Den 29 september ska regeringen ta ett EU-handslag med Göteborgs Stad, Göteborgsregionens kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Syftet är att tillsammans öka kunskapen om EU och skapa bättre förutsättningar för invånare i Västra Götaland att påverka beslut som tas på EU-nivå. Ann Linde kommer att delta och ha ett samtal med politiska företrädare på lokal och regional nivå i Västra Götaland.
 

Ann Linde är EU- och handelsminister i Regeringen Löfven. Tidigare har hon arbetat som statssekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman på Justitiedepartementet. Under 2013-2014 var hon även chef för den internationella avdelningen vid Europeiska socialdemokratiska partiet i Bryssel, en paraplyorganisation för alla socialdemokratiska partier i EU. Ann Linde har en fil.kand. i statsvetenskap, sociologi och ekonomi från Stockholms universitet.

Later Event: October 19
Wind in the sails for the EU again