Back to All Events

Hur tänkte vi och hur blev det? Tjugo år sedan folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU

Hur tänkte vi och hur blev det? Tjugo år sedan folkomröstningen om svenskt medlemskap i EU.

CERGU, CES och Brännpunkt Europa vid Göteborgs Universitet arrangerar den 14 november en heldag med fokus på Sveriges inträde och medlemskap i EU. I tre paneler förklarar vi varför Sverige gick med i EU, minns tillbaka på vad som hände 1994 och diskuterar vad Sveriges medlemskap betytt. Vi inleder med forskare som arbetat med Sveriges EU-medlemskap på olika sätt, fortsätter med personer som var i den absoluta hetluften när det begav sig, och avslutar dagen med att nuvarande och före detta Europaprogram-studenter, som själva var för unga för att delta i folkomröstningen, ger sin syn på Sverige och EU.